top of page
  • arbuk

Mendeley-Kurulum

Updated: Dec 15, 2019


Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle neden bu programı seçtiğimi bilmek istiyor iseniz buyurun nedenleri :)

Google arama motoruna Mendeley yazalım, hemen ilk başta çıkıyor zaten, tıklayıp uygulamanın web sayfasına girelim. Ulaşamayan arkadaşlara buyurun link:

Açılan pencerede sağ üst kısımda Download kısmını tıklıyoruz ve ardından sayfadaki “Download Mendeley Desktop for Windows” kutucuğunu tıklıyoruz.

Program inerken biz de hesap açalım. Download yanında bulunan Create Free Account seçeneğini tıklayalım. Şöyle bir pencere açılacak:

Burada ister edu.tr uzantılı e-mail adresinizi kullanın ister kendi gmail/Hotmail vs. adresinizi… hiç fark etmez. İlerledikçe açılan pencerelerde bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Hesabınızı aktifleştirmek için Mendeley tarafından bir e-mail gönderilecek. Aktivasyonu yaptıktan sonra indirilen dosyayı açın ve aşağıdaki adımları takip ederek kurulumu tamamlayın.

Ardından masaüstüne kurulan Mendeley kısayolunu tıklayıp programı açabilirsiniz. Aktivasyon yapmış olduğunuz e-mail ve şifreyi girerek hesabınızı açın.

Sizi şöyle bir pencere karşılayacak. Bu pencereyi görmek istemiyorsanız sol alt kutucuğu işaretleyerek Close tıklayın.

Şimdi ilk yapmanız gereken şey Mendeley’in Chrome ve Word entegrasyonu. Bunun için TOOLS sekmesine gelin ve önce Install Web Importer kısmını tıklayın.

Sizi internete aktaracak. Burada Install Chrome Browser Extension kutucuğunu tıklayın.

Ardından Uzantı Ekle kutucuğunu tıklayın. Artık Chrome sol üst köşesinde hemen ulaşabileceğiniz bir Mendeley kısayolu mevcut 😊

Şimdi Word kısmını halledelim. Mendeley programına geri dönelim ve TOOLS penceresini açalım.

Bu kez Install MS Word Plugin kısmını tıklayalım. Şöyle bir kutucuk çıkacak:

Artık Word belgenize istediğiniz referansı ekleyip kaynakça dizini oluşturabilirsiniz. Peki Word’de Mendeley’e nereden ulaşacaksınız? Cevabı burada:

Başvurular sekmesinde Mendeley uzantısı görünecektir.

Peki bu kısmı nasıl kullanacağız ve kaynakları Mendeley’e nasıl ekleyeceğiz? Bir sonraki yazımda bu konuyu ele alacağım.

Görüşmek üzere...

1,545 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page